Tilbage
Tilpas udvalg

Lusemidler

På DinApoteker.dk er det nemt for dig derhjemme i fred og ro at sammenligne virkning, effektivitet og pris, hvis du skal igang med lusebehandling hos dig selv eller et medlem af husstanden. Vi har her på dit lokale apotek et stort sortiment. Kig det igennem her - og find dine favoritter og vælg netop efter dit behov. Kan du ikke finde hvad du søger, så kig ned på dit lokale apotek. Vi er der for at hjælpe dig. Du kan her læse mere om hvordan du behandler lus

42 Produkter
Sorter efter:

Behanding mod lus

Har du fået lus, er der flere måder, du kan slippe af med dem igen: 1. Du kan kæmme håret med en lusekam eller tættekam
2. Du kan vælge at anvende et lusemiddel
3. Du kan kombinere et lusemiddel og kæmning
Det er vigtigt at du kun bruger lusemidler på personer, der har levende lus i håret. Det er en god ide jævnligt og altid når du er i tvivl, at du undersøge personen minutiøst flere gange de efterfølgende par dage. Vi anbefaler at du kun behandler de personer, hvor du finder levende lus.

Brug af tættekam

Kæmning med en tættekam er en effektiv og billig metode til at fjerne lus med. Det er en tidskrævende metode, og det kræver at du er meget minutiøs – og at personen er tålmodig.
Oftest starter man for nemheds skyld med at gøre håret vådt, hæld almindelig hårbalsam balsam i, og red håret igennem med almindelig kam eller børste.
Herefter reder du hele håret igennem med tættekam fra hovedbund til hårspids. Det er vigtigt, at du for hver omgang med lusekammen starter helt inde ved hårbunden. Det er helt inde ved hårrødderne de fleste lus opholder sig. Efter hvert tag bør tættekammen rengøres med fx køkkenrulle eller bankes af på et hvidt underlag.

Brug tættekammen hver anden dag

Alle levende lus skal fjernes ved den første kæmning med tættekammen. Så lægges der ikke nye æg. Lus, der lige er kommet ud af æggene, Nyudklækkede lus er svære at få fat i med tættekammen, og da æg lagt før kæmningen udklækkes i løbet af de følgende dage er du nødt til at kæmme hver anden dag i 14 dage slippe af med lusene.

Brug af lusemidler

Du kan her se, vores store sortiment af de forskellige lusemidler. Et håndkøbslægemiddel indeholder permetrin, som virker som en gift på lusene. Ikke-lægemidlerne indeholder silikoneolie, fedtsyrer, plante- eller mineralske olier. De virker ikke som gift på lusen, men ”kvæler” den.
Læs altid brugsanvisningen – og følg den nøje - for det produkt, du vælger at anvende. Husk at tjek de følgende dage, om lusene er væk. Er lusene væk, er behandlingen lykkedes.

Hvorfor opleves behandlingssvigt?

Er der levende lus i håret når du kontrollerer det dagene efter du har behandlet, kan det skyldes: Du har anvendt for lidt lusemiddel, eller der har været for meget vand i håret.
Du har givet for kort behandlingstid
De nylagte æg der sidder fast på hårstråene helt nede ved hovedbunden ses i nogle tilfælde at overleve behandlingen. Har æggene ikke fået nok ”kemi” og derfor klækker, er der levende lus igen.

Bekæmp lusene konstant

Når du har behandlet mod lus, skal du som nævnt tjekke håret for æg og lus efterfølgende med en tættekam hver anden dag. Sådan sikrer du, at du får fjernet de nyudklækkede lus, inden de bliver gamle nok til at lægge nye æg.
Ser du ved kontrollen dagene efter store lus i hovedbunden i dagene efter en vellykket behandling, kan det skyldes et nyt luseangreb.

Mislykket behandling

Oplever du en mislykket behandling, vil vi anbefale at du ikke bruger samme middel, med mindre du evt har anvendt midlet forkert. Er dit barn fortsat ikke lusefri efter 2-3 behandlinger, bør du kontakte lægen eller sundhedsplejersken.
En gang om ugen bør du undersøge dit barn. Tjek altid dit barn efter en ferie
Tjek altid dit barn, hvis der konstateres lus i skolen eller institutionen
Finder du lus på dit barn, så husk at give besked til skolen og institutionen
Finder du lus på dit barn, så tjek hele familien
Kun de, som har levende lus, skal behandles
Læs brugsanvisningen – og følg den
Tjek behandlingen tiden efter
Vask eller frys kamme og børster eller læg det væk i 48 timer.
Du behøver ikke at gøre andet i omgivelserne
Kan du efter 2-3 behandlinger ikke komme lusene til livs, bør du kontakte lægen eller sundhedsplejersken.
Du er altid velkommen til at spørge på dit lokale apotek, eller brug chatten på DinApoteker.dk

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.